
Rieskataikinaa nostetaan leivän kokoinen osa jauhotettuun pahkakuppiin tai lautaselle. Taikinaa "höpsötetään" kupissa leivän muotoiseksi ja kieräytetään sitten pellavaliinalla peitettyyn rieskakuppiin tai lautaselle. Pellavaliinalle on hyvä ripotella vähän jauhoja.
Rieskat saavat nousta kupeissaan. Rieskat kaadetaan leipälapiolle siten, että ylimmäinen puoli tulee päälle päin, siis noussut puoli jää uunissa päälle päin. Kääntäminen käy kätevästi tyhjän rieskakupin avulla.
Rieska paistetaan korkeassa uuninlämmössä kaksikymmentä minuuttia. Valmiit rieskat ovat päältä kauniin punaruskeita. Rieskat kipataan suoraan leipälapiolta pehmeälle alustalle esim. pyyheliinan päälle sängylle ylösalaisin jäähtymään. Annetaan jäähtyä rauhassa kokonaan.
Sähköuunissa paistolämpö 250 °C ja paistoaika n. 20 minuuttia.
Tuoretta rieskaa ja päälle voita, mikäs sen parempaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti